Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Haziran 2012 Pazar

BİRAZ SU LÜTFEN



akşam hem kediyi bahçeye gezmeye çıkarıyorum,hem bahçedeki çiçekleri sulamaya çıktım.Kedi sudan korktuğu için merdivenlere kaçtı,aniden hortumun ucuna bir kırlangıç geldi,hem su içti hem fazladan ıslandı ve yere düştü,ben dona kaldım,kuş o kadar bunalmış sıcaktan ki korkusuna rağmen 1 m.yanıma gelmişti,uçtu,gitti,acıdım haline.Bahçe kapının dış tarafta bir kap su vardır,aldım küçük bir leğen ,bahçenin tam ortasına koydum,belki suyu görürler de hem susuzluğunu giderler,hem banyo yaparlar .BU SICAK HAVALARDA  HAYVANLARIN İSTEDİĞİ SADECE BİR KAB SU.

5 yorum:

  1. Sağol sağol çok teşekkür ediyorum o zavallı hayvanlar namına...ben de yaz-kış apartmanın bahçesinde suyumu eksik etmem. 5 litrelik içme suyu şişesini tam çizgi yerinden bıçakla kesiyorum, onlardan su kabı yapıyorum. Mahallenin kedileri gelip gece-gündüz su içiyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mailine bak.
      Geçen hafta kırlangıçlar ile 3 olay yaşadım:
      1. eve gidiyordum bakkaldan,bir balkonun altında yuva gördüm,minikler büyümüş,dışarı taşıyorlar,bakakaldım,gülümsedim,sen misin bakan,anne veya baba nerdeyse tepeme çarpacak kadar üstümde uçtu,10m. kadar takip etti,şimdi her gün geçerken üstümden uçuyoru.
      2.balkonda benim paşacım kuş gödüğünde acayıp sesler çıkarıyoru,bu seferki daha da acayıp,tellere(çamaşır) anne ,baba ve 2 yavru konmuşlar,yavruları ikna ediyorlar uçsunlar,uzansam tuturum.
      3.dünkü olay.
      ilk burada yazıyorum,adağım var :emekli parasını aldıktan sonra konak meydanında güvercinlere 1kg.yem atacağım.Eşimin malüliyet derecesi belli olduğunda eve dönerken güvecinlere yem vermiştim,şimdi de aynısını yapacağım.
      Balkonun altında ıhlamur ağcım var,evin üstüne çıkıyor,benim yaramaz geçen sene balkonda kuş tutmuş,ağzından aldım,uçtu gitti kuş ama benimkisi 2-3 gün küstü bana.

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir düşünce ve uygulama. Yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün acıdım kuşun haline,keşke herkes bahçesine,apartmanın önüne 1 kap su koysa ,hayvanlar bize muhtaçlar.

      Sil
  3. Paylaşımlarınız harika ! Lg destek firması olarak paylaşımlarınızı takip etmeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil